Herken babbeltrucs aan de deur

Bij een inbraak waarbij je eigendommen uit je huis worden gestolen denk je meestal aan een inbreker die de sloten op een deur forceert of een raam intikt om binnen te komen. Steeds vaker worden mensen echter bestolen zonder dat hierbij enige braaksporen achterblijven. Zij worden namelijk slachtoffer van een babbeltruc. Een slimme manier van criminelen om toegang te krijgen tot je woning, wanneer je zelf thuis bent, en spullen te ontvreemden. Het is een strategie die steeds vaker voorkomt. De slotenmaker kan je helpen om babbeltrucs aan de deur te herkennen.

Hoe werkt een babbeltruc inbraak?

Een babbeltruc is misschien wel één van de meest gewiekste inbraakmethodes. Deze inbraak wordt namelijk gepleegd terwijl de bewoner nog steeds in het huis aanwezig is. Mensen zorgen ervoor dat zij met een vlotte babbel en een slimme truc toegang tot je woning kunnen krijgen. Eenmaal binnen wachten de criminelen op een moment dat je niet goed oplet en slaan dan toe. Ze pakken bijvoorbeeld snel een portemonnee mee of een telefoon of tablet die ze snel kunnen grijpen. Het trieste aan de babbeltruc methode is dat zij hiermee mensen afstraffen die vertrouwen in de medemens hebben. Meestal zijn dit ouderen mensen die nooit slachtoffer van een misdrijf zouden moeten zijn.

Wat kun je doen om geen slachtoffer te worden?

Hoe jammer het ook is maar het beste advies dat we je kunnen geven is vreemde mensen die aan de deur komen niet vertrouwen. Zeker als zij met een zielig praatje komen waarom zij even naar binnen willen komen. Als mensen je vragen mee te doen aan een enquête of als zij een product verkopen of komen collecteren, vraag hen dan om legitimatie te laten zien. Doe ook nooit zomaar de deur open voor vreemden. Kijk eerst door het raam wie er voor de deur staat en vraag wat zij komen doen. Komen mensen toch je huis binnen verlies hen dan niet uit het oog. Je kunt de mensen gerust uitleggen waarom je zo argwanend bent. Als zij niks te verbergen hebben zullen zij dit vast begrijpen.

Bron: http://deslotenmakerschiedam.nl/herken-babbeltrucs-zomaar-deur-open

Tags: